Verdens mest intense hoppturnering

Tone Kjemperud Kristiansen, Daglig leder Flying Team Vikersund AS

Raw Air har siden 2017 vært en årlig hoppturnering som arrangeres i Norge, og består av konkurranser på fire forskjellige steder i løpet av ti dager. Turneringen starter i Holmenkollen, etterfulgt av Lillehammer, Trondheim og avsluttes i Vikersund. Konkurransen er intens, og guttene hopper ti dager i strekk. I år er det også første gang jentene er med i turneringen, og det blir første gang de hopper skiflyvning. Med andre ord, ny verdensrekord!

Viktig med nettverk

Arrangementet i Vikersund er en stor begivenhet med en rekke oppgaver som må løses for at alt skal gå knirkefritt. Tone Kjemperud Kristiansen er en av personene som er sentral i arrangementet. Hun har som daglig leder i Flying Team Vikersund AS ansvaret for vertskapet og VIP-gjestene, mat og drikke, kultur og seremoniene i løpet av helgen og arena produksjon.

Jeg startet som frivillig i 2007 og har siden 2011 vært fast ansatt for å jobbe med verdenscuphelgen i Vikersund. Opp gjennom årene har jeg bygget meg opp et bra nettverk med gode kontakter. TV-selskaper fra Norge, Tyskland, Østerrike og Polen som dekker arrangementet er noe som jeg holder tak i, forteller Tone.

Oversiktsbilde over Vikersund
Oversiktsbilde over Vikersund

Hun har også hatt mye kontakt med Utleiepartner når det gjelder bevertning.

De spiller en viktig rolle under Raw Air, de leverer alt av telt til publikum og VIP-gjester, tribuner, gjerder og toaletter. I tillegg leverer de alt av bord, stoler og gulv som brukes i festsalen i løpet av helgen.

Siden oppstarten av Raw Air i 2017 har Utleiepartner vært en fast leverandør for arrangementet, og de har også vært totalleverandør under verdensmesterskapet som var her i 2012. Det er flere faktorer som gjør arrangørene i Vikersund velger å bruke Utleiepartner som leverandør. For det første har de god kjennskap til anlegget og kan levere alt som trengs for arrangementet. I tillegg er Utleiepartner konkurransedyktige på pris, har et bredt utvalg og er en totalleverandør.

Det er absolutt en fordel at Morten, som er daglig leder hos Utleiepartner, er her å jobber som frivillig under helgens konkurranser. Dermed har han god kjennskap til arrangementet og arenaen. Alt i alt er Utleiepartner en pålitelig og erfaren leverandør som bidrar til at Raw Air kan gjennomføres på en trygg og velorganisert måte.

Bilder hentet fra arrangøren sin hjemmeside.

Frivilligheten i hoppmiljøet

Vikersund har en lang historie innen skihopping. Bakken i Vikersund ble bygget allerede i 1936 og hadde sitt første åpningsrenn samme år. I 1966 ble bakken bygget om til en skiflygingsbakke og hadde i 2010 sin siste største ombygging som ble gjort i forbindelse med verdensmesterskapet som skulle avholdes i 2012. I 2011 stod bakken ferdig, en uke før verdenscuprennet skulle avholde, som også var prøve-VM.

Det er ingen tvil om at de frivillige spiller en svært viktig rolle for et arrangement som Raw Air. I år er det over 1000 frivillige som bidrar til å gjennomføre arrangementet. Dette er noe arrangørene er helt avhengige av, men det er også mye betalt dugnad med en fordeling på rundt 50/50. Det er også viktig å legge til at noen av de som jobber frivillig under Raw Air, innehar lederstillinger som Rennsjef og Pressesjef. Selv om jobben er frivillig, kan det være et perfekt springbrett til andre jobber på grunn av den internasjonale oppmerksomheten som arrangementet får. Det å ha jobbet frivillig under et stort arrangement som Raw Air kan være en god ting å ha på CV-en.

Finn utstyr til ditt neste arrangement her.

Bidrar lokalt

Raw Air Vikersund er en årlig begivenhet som har stor betydning for Vikersund som lokalsamfunn. Konkurransen tiltrekker seg store mengder publikum fra både inn- og utland, og fører til økt lokal inntekt for næringslivet i området. Vikersund har også fått et anerkjent navn innenfor hoppmiljøet på grunn av Raw Air-arrangementet. Med internasjonal oppmerksomhet har konkurransen bidratt til å gjøre Vikersund kjent utenfor landegrensene. Raw Air Vikersund er en spennende og intens konkurranse som gir en unik opplevelse for publikum og hoppere, og er et viktig arrangement både for skihoppmiljøet og for Vikersund som plass.

Jeg gleder meg nok aller mest til at jentene skal sette utfor den over 200 meter lange hoppbakken. Det er nok det største som skjer i år og kommer nok til trekker mye publikum. Det blir tross alt satt ny verdensrekord blant jentene, avslutter Tone entusiastisk.

Dette har Utleiepartner levert til Raw Air i Vikersund:

 • Gjerder.
 • Layher Gangbro / trappeløsninger.
 • Toalettkabin, urinal og toalettvogner.
 • Rammetelt / HD gulv lining varme.
 • Plastgulv.
 • Langbord.
 • Benker / stoler / bankettstoler.
 • Tribuner / HC platting.
 • Brakkerigger.
 • Moduler.
 • Med mer.