En omfattende logistikkoppgave

Arne Madsen, leder i organisasjonskomite for World Cup i Drammen

Skisprinten i Drammen er en årlig begivenhet som tiltrekker seg tusenvis av mennesker fra hele landet. Det er en del av verdenscupen i langrenn og er kjent for sin unike beliggenhet midt i Drammen sentrum.

– Jeg har hatt gleden av å være involvert i Skisprinten i mange år nå og har vært leder i organisasjonskomiteen siden 2011. Min hovedoppgave under arrangementet er å sy sammen hele prosjektet og koordinere arbeidet til den dyktige staben min på 10-12 personer. Selve dagen er jeg en del av vertskapet og tar vare på alle våre gjester, forteller Arne Madsen, leder i organisasjons komiteen for World Cup i Drammen.

Oversiktsbildet over hele området under Skisprinten i Drammen
Oversiktsbildet over hele området under Skisprinten i Drammen

Lokal nærhet

Planleggingen av arrangementet starter allerede på sommeren, med oppstartsmøte allerede i juni. Her får Arne en oversikt om de som var med året før også er med til neste år. Utover høsten er det mye planlegging og koordinering for å sikre at alt går knirkefritt frem til selve renndagen.

– Vi planlegger alt ned til minste og lager en detaljert riggplan som alle leverandørene til arrangementet må følge. Ettersom arrangementet foregår midt i Drammen sentrum, er logistikken en stor utfordring. Alt utstyr må være på plass og klart før snøen legges og løypa gjøres helt ferdig. Vi har også en stram tidsplan som det er viktig å holde.

Utleiepartner har vært en viktig samarbeidspartner for Skisprinten i Drammen siden arrangementet startet i 2003. De leverer alt det utstyret som trengs for å gjennomføre et slikt arrangementet, fra tribuner og partytelt til gjerder, toaletter, bord og benker. Det er viktig for Skisprinten å jobbe med en leverandør som er konkurransedyktig og som har lokal tilhørighet. Det er også en stor fordel at de har kontorer i Vestfossen. Det å jobbe med en lokal leverandør er også noe som er viktig for arrangøren av Skisprinten, og de ser på Utleiepartner som en pålitelig og profesjonell partner som bidrar til å gjøre arrangementet en suksess år etter år.

I Drammen sentrum har Skisprinten vært arrangert hele 17 ganger og to ganger på Konnerud, i 2020 på grunn av snømangel og i 2011 son en hel World Cup helg. I år er det beregnet at rundt 15 000 personer vil være i sentrum under arrangementet, og det er solgt 2000 billetter til tribunene som også inkluderer tilgang til teltene.

Det er også et eget arrangement for barna kalt Vibeke Skofteruds barneskirenn som går på søndagen. Dette er barnas World Cup-renn og gir mellom 600-800 barn muligheten til å prøve seg på World Cup-løypene før verdenseliten.

Uten alle de frivillige ville det vært umulig å arrangere Skisprinten. Det er rundt 450 frivillige som er med på å gjøre forskjellige jobber før, under og etter arrangementet, men det er opp til 750 personer som er i sving den dagen det er Skisprint. Den viktigste gruppen med frivillige er pensjonistene som jobber for oss på dagtid, og det er en gruppe som heter Konnerud Senior som jobber mange dager på forhånd før årets Skisprint. I tillegg senior grupper fra både Mjøndalen og Birkebeineren.

Finn utstyr til ditt neste arrangement her.

En del av omdømmeprosjektet

Det å ha Skisprinten i Drammen betyr mye for byen og var en del av omdømmeprosjekt da det ble startet opp i 2003. Det har vært med på å sette byen på kartet.

For Arne senkes skuldrene når starten på prologen går, men dagen starter med en frokost sammen med stabben som en siste fot i bakken. Men det som gledes mest er hva Skisprinten har utviklet seg til å bli.

– Skisprinten har utviklet seg til å bli mer enn bare ett idrettsarrangement. Med tilleggsaktiviteter som Sprintforum og Næringsstafetten viser vi at vi ønsker å være en arena for debatter og inspirasjon, samtidig som vi samarbeider med Kirkens Bymisjon igjennom vår Næringsstafett som i år har 40 lag påmeldte, avslutter Arne Madsen.

 

Dette har Utleiepartner levert til Skisprinten i Drammen:

  • Gjerder.
  • Toalettkabin, urinal og toalettvogner.
  • Rammetelt / HD gulv lining varme.
  • Plastgulv.
  • Langbord.
  • Benker / stoler / bankettstoler.
  • Tribuner / HC platting.
  • Brakkerigger.

Foto: Terje Pettersen/World Cup Drammen, se flere bilder her!